Blog
četvrtak, listopad 30, 2008
my-blog @ 15:21 |Komentiraj | Komentari: 13 | Prikaži komentare
nedjelja, rujan 7, 2008
Često dobijemo filmove bez dobrih titlova pa je početnicima često prava muka podešavati titlove. Ovo je mali tutorial za to

Prvo trebamo skinuti titl sa interneta. Najbolje stranice su
za filmove
www.titlovi.net
www.titlovi-extra.com
i za serije
http://www.prijevodi-online.org
Sada treba skinuti subtitle workshop

Programa za gledanje imate hrpu, npr. Bs Player, Gom Player...
BsPlayer Gom Player Kada ste sve skinuli, provjerite da li titlovi imaju .srt nastavak, jer će se samo titlovi sa tim nastavkom vidjeti u GomPlayeru. Ako su u .srt formatu, posla više nemate, ali ako nisu napravite slijedeće.

Pokrenite subtitle workshop. File - load subtitle - odaberite titl i otvorite ga. Odaberete Tools - Batch converter. Na desno gdje piše Search path odaberite direktorij gdje ste spremili svoje titlove. Output directory - odaberite direktorij gdje će vam program spremiti konvertirane titlove. Output format odaberite SubRip. Nakon klika next program će vam pronaći sve titlove koje imate u tom direktoriju. Koje ne bi htjeli konvertirati kliknite na njih i na remove. Nakon što ste odabrali što ste htjeli kliknite na convert i to je to.

No, ako imate problema sa hrvatskim slovima, na lijevoj strani programa ćete vidjeti nekoliko padajućih izbornika. U dva od njih se određuje kodiranje. Odaberite east europe i hrvatski znakovi se trebaju pojaviti. Spremite titl i učitajte ga i možete gledati film, ali ako titlovi idu brže od filma, krivo je postavljeno FPS. Opet odite na Batch converter. Na dnu ekrana imate Default FPS. Ako je postavljen na 25, postavite ga na 24 ili na 23.989 ili 30. Sada bi sve trebalo raditi, spremite sve i možete gledati film.
my-blog @ 07:09 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare